Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωσε ο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής 206 νέες προσλήψεις στην ΕΡΤ

Την πρόσληψη 206 εργαζομένων στην ΕΡΤ, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν σε κρίσιμες ιδιότητες, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Αφορμή, στάθηκε η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Μάριου Γεωργιάδη σχετικά με την προβολή των κομμάτων από τα ΜΜΕ. Ο βουλευτής διευκρίνισε ότι το κόμμα του θα είναι αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία για μια άρτια Δημόσια Τηλεόραση που θα είναι στην υπηρεσία του ελληνικού λαού.

«Οι προσλήψεις αυτές δεν είναι σπατάλη, αλλά θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση πόρων» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, σημειώνοντας ότι σήμερα η ΕΡΤ αναγκάζεται να χρησιμοποιεί ιδιωτικά εξωτερικά συνεργεία για να καλύψει κενά που υπάρχουν, με αποτέλεσμα το κόστος να εκτινάσσεται. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ένας «μοντέρ» κοστίζει στην ΕΡΤ -από διάθεση ιδιωτικής εταιρίας- 2.000 ευρώ, όταν ο μέσος όρος μισθού εργαζόμενου της είναι στα 1.500 ευρώ.

«Θα ακουστεί κριτική από κόμματα και ιδιωτικούς τομείς. Τους καλώ να είναι προσεκτικοί, γιατί η ΕΡΤ δεν είναι SKAI να υποκλέπτει παραγόμενο προϊόν. Κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν υλικό της ΕΡΤ για το κοινό τους τζάμπα» επεσήμανε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε ότι η ΕΡΤ, που έχει έσοδα 180 εκ ευρώ από ανταποδοτικά τέλη, συμβάλλει φέτος με 55 εκ ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ τον επόμενο χρόνο το ποσό θα είναι αυξημένο και θα φθάσει στα 64 εκ ευρώ.

«Η ΕΡΤ επιτελεί εθνικής σημασίας έργο σε όλη την ελληνική επικράτεια και στο εξωτερικό και γι αυτό απαιτεί και μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων» είπε από την πλευρά του ο Μάριος Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Εμείς επιθυμούμε η Δημόσια Τηλεόραση πραγματικά να είναι στην υπηρεσία του ελληνικού λαού αφού πληρώνεται από τον ελληνικό λαό. Θέλουμε άρτια και επαρκώς στελεχωμένη Δημόσια Τηλεόραση, στηρίζουμε τους ανθρώπους της και κάθε πρωτοβουλία που θα έρθει είναι καλοδεχούμενη από την πλευρά μας και θα είμαστε αρωγοί».
Ανακοίνωσε ο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής 206 νέες προσλήψεις στην ΕΡΤ Reviewed by Unknown on 16:27 Rating: 5
All Rights Reserved by NEWCHANNEL.GR © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

newchannel.gr. Από το Blogger.