Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικό μέρισμα: Κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο



Εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα προβλέπει τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, το οποίο εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η ψήφιση του νομοσχεδίου θα γίνει με διαδικασία - εξπρές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η επεξεργασία του νομοσχεδίου θα γίνει με κατεπείγουσες διαδικασίες, κάτι που σημαίνει ότι αύριο, Τετάρτη, θα εισαχθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και μεθαύριο, Πέμπτη, θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

Την ψήφιση του κοινωνικού μερίσματος από όλα τα κόμματα της Βουλής ζήτησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, η οποία ανέφερε πως «είναι ένα μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης και δεν μπορεί να επαναληφθεί η περσινή στάση».

Η ΝΔ έχει ανακοινώσει ότι θα ψηφίσει το κοινωνικό μέρισμα, αν και έχει εξαπολύσει πυρά κατά της κυβέρνησης για το ζήτημα.

Κόντρα στη Βουλή


Κόντρα κυβέρνησης αντιπολίτευσης σημειώθηκε σήμερα, Τρίτη, στη Βουλή με αιχμή το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την διανομή κοινωνικού μερίσματος.

«Η κυβέρνηση λειτουργεί με σχέδιο» και «το διάγγελμα του πρωθυπουργού για το κοινωνικό μέρισμα δεν ήταν ούτε θεσμική ούτε πολιτική παρατυπία, αλλά μέσα στο σχέδιο της κυβέρνησης που έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην κριτική που άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ δια μέσω του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Νίκου Δένδια έκανε λόγω για προσπάθεια «εξαγοράς πολιτών» τονίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας λειτουργεί με μια αυτοκρατορική λογική και διανέμει πλεονάσματα που παρανόμως απέκτησε το δημόσιο από τους πολίτες».

«Δεν είναι δικά του τα λεφτά για να τα χαρίζει σαν Άγιος Βασίλης με τους τρεις μάγους της τρόικας» συμπλήρωσε.

Για «πολιτική τέχνασμα» με σκοπό την αλίευση ψήφων έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν βοηθά τους φτωχούς με το να τους παίρνει το ΕΚΑΣ και του δίνει 250 ευρώ, ενώ σημείωσε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών στην κεντροαριστερά είναι η αποδοκιμασία στις πολιτικές της κυβέρνησης και η μαζική συμμετοχή εκφράζει όλους τους πολίτες που στέλνουν μήνυμα κατά της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ΚΚΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης υπογράμμισε: «Η κυβέρνηση πάει ένα βήμα μπροστά στην εξαπάτηση του λαού ενώ ψηφίζει δύο- δύο τα μνημόνια και ετοιμάζεται να πετσοκόψει τα επιδόματα προβάλλει το κοινωνικό μέρισμα από την υπεραπόδοση του ματωμένου πλεονάσματος που δημιουργήθηκε από την φοροληστεία σε βάρος λαϊκών στρωμάτων».

Σημειώνεται ότι τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε εξασφαλίσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προτού προχωρήσει στις ανακοινώσεις της Δευτέρας για τη χορήγηση κοινωνικού μερίσματος, όπως σημείωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν, σήμερα, Τρίτη.
Κοινωνικό μέρισμα: Κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο Reviewed by Unknown on 19:37 Rating: 5
All Rights Reserved by NEWCHANNEL.GR © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

newchannel.gr. Από το Blogger.