Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Φορτηγό πλοίο στούκαρε δεξαμενόπλοιο που ανεφοδίαζε το Superfast 1


Ένα ξαφνικό μπουρίνι φαίνεται ότι ήταν η αιτία σύγκρουσης τριών πλοίων που σημειώθηκε αργά το απόγευμα στο νέο λιμάνι της Πάτρας, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς, ή ρύπανση της θάλασσας.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια του απόπλου του οχηματαγωγού πλοίου Eurocargo Trieste, οι ξαφνικές ριπές του ανέμου, μετακίνησαν το πλοίο που προσέκρουσε ελαφρά πάνω σε δεξαμενόπλοιο, το οποίο την στιγμή εκείνη εκτελούσε φόρτωση πετρελαίου στο επιβατηγό οχηματαγωγό SuperFast.


Η κινητοποίηση του μηχανισμού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών ήταν άμεση και το ευτυχές ήταν ότι δεν είχε σημειωθεί κάποιος τραυματισμός επιβάτη ή διαρροή καυσίμων στην θάλασσα, αν και το πετρελαιοφόρο σκάφος, υπέστη ρήγμα μήκους 2,5 μέτρων και πλάτους 35 εκατοστών πάνω από την ίσαλο γραμμή. Επίσης, μικρή φθορά στον χρωματισμό του, υπέστη το πλοίο Super Fast Ι.

Μετά την απαγόρευση απόπλου όλων των πλοίων, το λιμενικό πραγματοποίθησε επιθεώρηση στο Eurocargo Trieste, το οποίο κρίθηκε αξιόπλοο και του επετράπη να αναχωρήσει.
Το πετρελαιοφόρο ακινητοποιήθηκε στο νέο λιμάνι, ενώ μέχρι αργά το απόγευμα, γινόταν επιθεώρηση στο πλοίο Super Fast στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάστασή του.




Τι αναφέρει το δελτίο τύπου του Λιμενικού

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πατρών από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ-Ο/Γ ''EUROCARGO TRIESTE'' σημαίας Μάλτας ότι κατά τον απόπλου του από το Νέο Λιμένα Πάτρας προσέκρουσε ελαφρά στο Δ/Ξ ''AEGEAN III'' N.Π.11677 το οποίο ήταν παραβεβλημένο στο Ε/Γ-Ο/Γ ''SUPERFAST I'' N.Π. 11802.

Άμεσα διενεργήθηκε επιθεώρηση στα παραπάνω πλοία από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπιστώθηκαν στο μεν Φ/Γ-Ο/Γ ''EUROCARGO TRIESTE'' στη δεξιά πρωραία πλευρά, μικρό εσωκοίλωμα, αποχρωματισμός και εκδορές και στο δε Δ/Ξ ''AEGEAN III'' ρήγμα διαστάσεων 100χ35 cm, σε ύψος δύο μέτρων πάνω από την ίσαλο γραμμή καθώς και εκδορές και αποχρωματισμοί στην ίδια περιοχή. Στο Ε/Γ-Ο/Γ ''SUPERFAST I'' διαπιστώθηκαν αποχρωματισμός και επιφανειακές εκδορές στην αριστερή πλευρά στο μέσον του πλοίου και σε ύψος 2,5 μέτρων άνω της ισάλου γραμμής, δίχως να διαπιστωθεί πρόκληση ζημιών η φθορών που να επηρεάζουν την ασφάλεια του πλοίου.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ούτε θαλάσσια ρύπανση. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των ''EUROCARGO TRIESTE'' και ''AEGEAN III'' μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους παρακολουθούντες νηογνώμονες
Πάτρα: Φορτηγό πλοίο στούκαρε δεξαμενόπλοιο που ανεφοδίαζε το Superfast 1 Reviewed by Unknown on 13:38 Rating: 5
All Rights Reserved by NEWCHANNEL.GR © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

newchannel.gr. Από το Blogger.