Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΛΑΔΑ

«Χτύπησαν» και τα νοσοκομεία Λάρισας και Λαμίας οι κλέφτες ιατρικού εξοπλισμού


Κλοπή ιατρικού εξοπλισμού σημειώθηκε και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας το Σαββατοκύριακο.

Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου, εκλάπησαν δύο γαστροσκόπια και δύο κολονοσκόπια από το Γαστρεντερολογικό Εξωτερικό Ιατρείο της Πανεπιστημιακής κλινικής. Τα δύο ήταν λειτουργικά και τα άλλα ήταν σε διαδικασία να επισκευαστούν.


Η αξία των κλεμμένων ανέρχεται περίπου στις 15.000 ευρώ και αυτό λόγω παλαιότητας, ενώ για να τα αντικαταστήσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με καινούρια θα απαιτηθούν περίπου 80.000 ευρώ, σύμφωνα με τη διοίκηση.

Πέραν της οικονομικής ζημιάς, πρόβλημα εντοπίζεται και στα προγραμματισμένα ραντεβού των ασθενών που ακυρώθηκαν για σήμερα και αύριο, ενώ εξετάζονται τρόποι για την επίλυση του προβλήματος.




Το Γαστρεντερολογικό Εξωτερικό Ιατρείο της Πανεπιστημιακής κλινικής

Από τη διοίκηση του Νοσοκομείου κλήθηκε το Τμήμα Ασφάλειας Λάρισας για να επιληφθεί της υπόθεσης και είναι σε εξέλιξη η προανάκριση που διενεργείται.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Παναγιώτης Νάνος κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων και αποφάσισε την διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αναφέρει πως το Γαστρεντερολογικό Εργαστήριο είναι ξεχωριστός χώρος χωρίς συναγερμό, τα Σαββατοκύριακα είναι κλειστό, δεν υπάρχουν παράθυρα, ενώ η πόρτα του εργαστηρίου, η οποία όπως καταγγέλλει είναι «της πλάκας», και μετά την κλοπή βρέθηκε κλειδωμένη.

Κλοπή διαγνωστικών μηχανημάτων και από το Νοσοκομείο Λαμίας

Λίγη ώρα νωρίτερα είχε γνωστό ότι σημειώθηκε κλοπή διαγνωστικών μηχανημάτων τα ξημερώματα από το Νοσοκομείο Λαμίας.

Επισήμως ανακοινώθηκε ότι σήμερα στις 08:30 το πρωί η Διευθύνουσα του Γ.Ν Λαμίας με την παρουσία του Επιμ. Α’ Πνευμονολογίας – Υπεύθυνου του Βρογχοσκοπικού Εργαστηρίου του Γ.Ν Λαμίας, ενημέρωσαν τη διοίκηση για τη διάρρηξη και κλοπή μηχανημάτων του Βρογχοσκοπικού και Γαστρεντερολογικού Εργαστηρίου, τα οποία βρίσκονται στον 4ο όροφο του Γ.Ν Λαμίας.




Στιγμιότυπο από το νοσοκομείο του Βόλου

Άμεσα ενημερώθηκε το ΕΚΕΠΥ και αμέσως μετά το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.

Κατόπιν τούτων, πιστοποιήθηκε η κλοπή δύο κολονοσκοπίων και ενός γαστροσκοπίου από το Γαστρεντερολογικό Εργαστήριο καθώς και ενός βρογχοσκοπίου από το Βρογχοσκοπικό Εργαστήριο.

Τα δύο νέα περιστατικά σημειώνονται μετά τις κλοπές από τον Άγιο Σάββα πριν από μία εβδομάδα και από το Νοσοκομείο του Βόλου την Κυριακή.

Για το νοσοκομείο του Βόλου η ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε πως ο χώρος των εξωτερικών ιατρείων, που είναι κλειστός τα Σαββατοκύριακα, είναι χωρίς συναγερμό, ενώ η πόρτα του Γαστρεντερολογικού Εργαστηρίου κλείνει με λουκέτο της πλάκας.
«Χτύπησαν» και τα νοσοκομεία Λάρισας και Λαμίας οι κλέφτες ιατρικού εξοπλισμού Reviewed by Unknown on 04:19 Rating: 5
All Rights Reserved by NEWCHANNEL.GR © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

newchannel.gr. Από το Blogger.